Get Adobe Flash player
M+Anthos

Για μένα…

Μουσική, η δύναμη που σημάδεψε την ζωή μου. Η ψυχή μου μέσα στο χρόνο. Τα όνειρα μου και τα ξενύχτια μου. Ο αγώνας μου για τη ζωή. Ο εαυτός μου σε ήχους, κι αγάπη μου για σένα. Χάρισμα σου είναι όλα.

Ποιος…

Οι φίλοι μου με φωνάζουν Μάνθο, αν και το χριστιανικό μου όνομα είναι Ματθαίος.
Ζω και εργάζομαι στην όμορφη, ζεστή, φιλόξενη και χιλιο-τραγουδισμένη πόλη της Θεσσαλονίκης.
Θεωρώ τον εαυτό μου εραστή της τέχνης της Μουσικής και όχι απλά μουσικό, μια και ποτέ δεν μπόρεσα να δω την μουσική ως επάγγελμα.
Σε ηλικία δεκαπέντε χρονών άρχισα να ασχολούμαι με την μουσική και να μαθαίνω κιθάρα, καθαρά από ζήλια. Άκουσα συμμαθητή μου στο γυμνάσιο να παίζει και ενθουσιάστηκα και ζήλεψα. Ύστερα από αυτό το γεγονός, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι κάποια μέρα θα ήθελα να παίζουμε μαζί. Έτσι και έγινε.

Μουσική…

Oboe Concerto - Antonio Vivaldi»

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Άρχισα να μαθαίνω και να μελετώ κιθάρα «άνευ διδασκάλου» σε περιβάλλον ενός επαρχιακού χωριού (καταγωγή Εμπόριο Κοζάνης) με ότι σημαίνει αυτό για τα δεδομένα ενός χωριού εκείνης της εποχής.
Στην πορεία σπούδασα κλασική μουσική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, που είναι και το μόνο κρατικό μουσικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στην τάξη των ξύλινων πνευστών με κύρια όργανα το Oboe και το Αγγλικό Κόρνο.
Στην αρχή, επέλεξα ως όργανο το Φλάουτο και ξεκίνησα μαθήματα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από προτροπή και επιμονή του διευθυντή του ωδείου και μαέστρου κ. Κάρολου Τρικολίδη, πείστηκα να αλλάξω όργανο και να ξεκινήσω τα μαθήματα στην τάξη του Oboe.
Παράλληλα με το όργανο, σπούδασα ανώτερα θεωρητικά, αρμονία, αντίστιξη, διεύθυνση και ενοργάνωση μπάντας.
Ήμουν μέλος, για ένα χρονικό διάστημα, του κλιμακίου της Κρατικής Ορχήστρας της Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Άλκη Μπαλτά.
Υπήρξα μέλος, ως χορωδός, για αρκετά χρόνια, του χορωδιακού συνόλου του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Κοντογεωργίου και κ. Θεόδωρου Μιμίκου καθώς επίσης και της χορωδίας του Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης που την διεύθυνση, μεταξύ άλλων, είχε και ο μαέστρος και δάσκαλος Θεόδωρος Μιμίκος.
Σήμερα, αν και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο, απέχω συνειδητά για λόγους υγείας από όλα αυτά τα μουσικά σύνολα. Συμμετέχω όμως ως μαέστρος, παίζοντας κιθάρα και μπάσο στο μουσικό σύνολο της Ηλεκτρικής Κομπανίας του Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ, σε ύφος ρεμπέτικο και λαϊκό.
Μου αρέσει να συνθέτω και να γράφω μουσική, συνήθως οργανική, με επηρεασμούς από την κλασική και γενικότερα από την δημοτική μας παράδοση, σε ύφος καθαρά ατμοσφαιρικό, Ambient, Electronic και New Age. Σε αυτό, υποστήριξή και σύμμαχο έχω την σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου μου δίνει τη δυνατότητά να έχω ένα πλήρες studio και μια πλήρη ορχήστρα με δείγματα ήχων οργάνων μέσα στο σπίτι μου. Κάποια κομμάτια μπορείτε να ακούσετε και εδώ μέσα στο site «M+Anthos».
Μου αρέσει να ακούω μουσική σχετική με την κλασική, την κινηματογραφική, την ατμοσφαιρική, την jazz, την ethnic, την δημοτική, την ρεμπέτικη και την παλιά λαϊκή.

Ποίηση…

Με την Ποίηση ασχολήθηκα τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί νωρίτερα πίστευα ότι δεν μπορώ να γράψω ούτε μία λέξη. Η ίδια η ζωή όμως σε φέρνει σε αντιπαράθεση με τις κρυμμένες εκφραστικές ικανότητες σου μια και για να αντιμετωπίσεις τα καμώματά της επιστρατεύεις το τελευταίο άκρο της ψυχής σου. Είναι κάτι που αισθάνομαι ότι έχασα που δεν το γνώρισα στ” αλήθεια τόσα χρόνια, μα τόσο χαρούμενος που τελικά ήρθε έστω και τώρα.

Φωτογραφία…

Το βάπτισμα στην φωτογράφηση το πήρα και αυτό σε μικρή ηλικία, αλλά λόγω έκλειψης οικονομικής δυνατότητας για αγορά αναλογικής φωτογραφικής μηχανής και των παρελκομένων της, έμεινε μόνο το «βάπτισμα».
Τώρα πλέον από το 2004 και μέχρι σήμερα, ασχολούμαι εντατικότερα με την hoby της φωτογραφίας, της επεξεργασίας της και της δημιουργίας εικόνων μέσα από αυτήν. Σε αυτό βοήθησε πάλι η σύγχρονη τεχνολογία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το ύφος μου θα έλεγα ότι είναι καθαρά ρομαντικό με θέματα από το φυσικό περιβάλλον γενικότερα, και την προσωπογραφία ανθρώπων και πλασμάτων της φύσης. Δείγμα δουλειάς μου θα δείτε μέσα σε αυτό το site, αλλά και στο www.iconsday.com σε ποιο εκθεσιακή παρουσίαση.

Τεχνολογία…

Ξόδευα, λόγω κύριας εργασίας, αλλά και συνεχίζω να ξοδεύω αρκετό χρόνο, με την ασχολία μου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις εφαρμογές του σε επίπεδο γενικότερης εκπαίδευσης και εφαρμογής επάνω σε θέματα μουσικής, μουσικής τεχνολογίας, παραγωγή και εκτέλεση μουσικής , φωτογραφίας και της επεξεργασίας της, γραφιστικής , ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Επίσης σε θέματα προγραμματισμού σε γλώσσες HTML, XHTML, CSS, AS1, AS2, AS3 για σχεδιασμό και ανάπτυξη ιστοσελίδων και Flash εφαρμογών.

Μπορείτε αν θέλετε να σχολιάσετε την δουλειά μου αφήνοντας ένα μικρό σχόλιο στα άρθρα που κατά καιρούς ανεβάζω, αυτό θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Επίσης θα χαρώ να απαντήσω στην οποιαδήποτε επικοινωνία σας μαζί μου.

Σας ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψη σας στο «M+Anthos» και σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να είστε καλά.


Το παρακάτω αρχείο ήχου, που είναι ένα κονσέρτο του Antonio Vivaldi για Oboe σε τρία μέρη, το παρουσιάζω ως δείγμα της δυνατότητας και ικανότητας του οργάνου στο παίξιμο αλλά και του ηχοχρώματος του.
Τις περισσότερες φορές έπρεπε να απαντούσα σε όσους με ρωτούσαν «τι και ποιο είναι αυτό το όργανο που σπούδαζα». Δυστυχώς στην ελληνική παιδεία υπήρχαν και υπάρχουν αυτού του είδους τα κενά. Έτσι κι αλλιώς η μουσική σε επίπεδο σπουδών, ήταν προνόμιο μερικών λίγων προνομιούχων. Ελπίζω τα πράγματα να έχουν αλλάξει από τότε.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...