Get Adobe Flash player
M+Anthos

Άνοιξης ξύπνημα

by on Φεβ.26, 2009, under MP3, Η Μουσική μου, Μουσική

Άνοιξης ξύπνημα click to play

Anoixi.jpg TinkDance.gif

Η νυχτερινή μπόρα κράτησε για τα καλά καθώς ξημέρωνε στη χώρα του “Ποτέ – Ποτέ” και της “Λησμονιάς”.
Σιγά – σιγά η βροχή άρχισε να σταματάει και μόνο μικρές σταγόνες του ουρανού έπεφταν με τις πρώτες ηλιαχτίδες της ημέρας, λαμπιρίζοντας σαν μικρά διαμάντια πάνω στα φύλα και στο χώμα, που κι αυτό τις ρουφούσε με περίσσια όρεξη.
Μα να, πριν καλά καλά σταματήσει ο ουρανός να στέλνει τα δώρα του στη γη, γέμισε ο τόπος με κατοίκους του ονείρου. Παράξενα ξωτικά άρχισαν να βγαίνουν από εδώ, να εμφανίζονται εκεί, να πετάνε στον αέρα, να κυλάνε πιο εκεί, πάνω σε φύλα, μέσα σε χόρτα, πίσω απ’ τα δένδρα, ψηλά στον αέρα, κάτω στο χώμα. Ήταν παντού κι όλα κρατούσαν τα δώρα, διαμάντια τ’ ουρανού στα χέρια τους.
Μορφές που καθώς σιγά σιγά τις φώτιζε το πρώτο φως του ήλιου, μπορούσες να δεις τα γελαστά τους πρόσωπα, τα φωτεινά τους μάτια τον χνότο τους να κρυσταλλιάζει στην πρωινή δροσιά της άνοιξης Και ήταν όλα εκεί και περίμεναν, περίμεναν να έρθει εκείνη.
Εκείνη που η μορφή της ήταν πιο λαμπρή κι από τον ήλιο, περίμεναν εκείνη που τα χρυσά της τα μαλλιά έλουζαν όλο τον κόσμο, τα δυο της μάτια φώτιζαν ολόγυρα τον ουρανό και τ’ άστρα παίρνανε χρώματα και λάμψη καθώς τα κοιτούσε. Εκείνη που καθώς περνούσε, λύγιζαν στο πέρασμά της τα δένδρα έως κάτω και της ψιθύριζαν μυστικά της ζωής, της χαράς και της λύπης.
Η μέρα γινόταν όλο και πιο φωτεινή και οι ηλιαχτίδες έπεφταν πιο ζεστές και ζωγράφιζαν στον ουρανό το πιο λαμπρό φωτοστέφανο, που στόλιζε βασιλικά το υπέροχο πρόσωπό της.
Ο ύπνος του χειμώνα είχε πια περάσει στα ξεχασμένα μονοπάτια του χρόνου. Καινούρια μέρα ξημερώνει, καινούριο φως απλώνεται πέρα ως πέρα διώχνοντας το κρύο και το σκοτάδι.
Ξάφνου ο αέρας γεμίζει μουσικές, γλυκές μελωδίες και ρυθμούς που ζωντανεύουν την καρδιά και χαρίζουν στην ψυχή ευεξία και χαρά, κι ο κόσμος όλος άλλαξε με μιας.
Όλα τα πλάσματα εκστασιασμένα άρχισαν να χορεύουν και να κινούνται στο ρυθμό της βροχής και της βροντής, να τους τυλίγει ολόγυρα το φως του ήλιου του θεραπευτή των ψυχών και των ανθρώπων, να γίνονται μικρές σταγόνες από φως γλιστρώντας στον πρωινό αγέρα και να πάλλονται αρμονικά καθώς γέμιζε ή μέρα με φως και με ήχους.
Μικρά ξωτικά χόρευαν ασταμάτητα πιασμένα χέρι με χέρι κάνοντας κύκλους πάνω στο χώμα δίνοντας πνοή και κίνηση στη γη που για καιρό είχε σιγήσει.
Μικρές νεράιδες πετούσαν με χάρη και αρμονία πάνω από το πράσινο και πολύχρωμο της γης και μέσα στο μπλε του ουρανού, ακολουθώντας το τραγούδι των φτερωτών μικρών φίλων τους.
Τραγουδούσαν όλοι γλυκά και πειραχτικά μέσα σ’ ένα ατελείωτο παιχνίδι χαράς και ευτυχίας Και ο χρόνος κυλούσε σαν το γάργαρο νερό και η μέρα γέμιζε με φως και ήχους, με μουσική, με κίνηση και με ζωή, με αγάπη και στοργή για τις ψυχές των ανθρώπων, με καλοσύνη και καρδιά γι’ αυτόν τον καινούριο κόσμο που γεννιέται, για μια καινούρια μέρα, για ένα ακόμη Ξύπνημα της Άνοιξης στις καρδιές μας, στην ψυχή μας, στην δικιά μας ζωή που κυλάει γάργαρα μαζί με τον χρόνο.…ζωή που ταξιδεύει με ρυθμό, μέσα σε ήχους, μουσικές, σε χρώματα κι αρώματα, λουσμένη μες στο φως, χωμένη στο σκοτάδι, ζωή που δύσκολα την περπατείς και δύσκολα αφήνεις.
Ζωή, πολύτιμη σαν το νερό, γλυκιά και όμορφη σαν την γυναίκα… ζωή σαν την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ζωή σαν μουσική παιγμένη στον αέρα…

Copyright © by Μάνθος Χ.

Το κομμάτι είναι αφιερωμένο στον νεανικό μου, πολυαγαπημένο φίλο και «μπασίστα», Περικλή Ζεϊμπέκη από την Πτολεμαϊδα, που χάθηκε αναίτια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην ηλικία των 20 χρόνων, τότε που διοχέτευε όλο του το μουσικό ταλέντο στο όργανο που αγαπούσε πολύ, και που η μοίρα είχε διαφορετική γνώμη γι” αυτόν. Θέλησε να τον εντάξει στην ουράνια χορωδία κι από εκεί να μας χαρίζει ουράνια μουσική, να μας προσέχει και να μας συντροφεύει.
Θα τον θυμάμαι πάντα για την φιλία του, το ταλέντο του, την καλοσύνη του, και το γέλιο του που τα μοίραζε απλόχερα. Να ζει πάντα στις ψυχές αυτών που τον αγάπησαν και αγάπησε.

Το “Άνοιξης ξύπνημα” άρχισε να γράφεται, για δυο κιθάρες, γύρω στο 1979 στις πρώτες συνθετικές μου απόπειρες αλλά ολοκληρώθηκε ενορχηστρωτικά μετά από πολλά χρόνια, γύρω στο 2006, όπου και ηχογραφήθηκε ως “DEMO” με την χρήση Η/Υ.

Για την παραγωγή του “Άνοιξης ξύπνημα” χρησιμοποίησα:»

 • Hardware

  - PC Pentium III @ 1000 MB
  - Sound Blaster Live 1024
  - FATAR Studio 610 Master Keyboard

 • Software

  - Cakewalk Pro Audio v9.03 Multi Track Recording Studio
  - FL Studio 5

 • Sound Fonts (.sf2)

  - Oboe, Flute, Clarinet, Faggoto
  - Cello, Ac. Bass, Harp
  - Ac. Guitar, Trumpet
  - Choir

 • Sampling Sounds

  - Thunder Storm Rain Sound.wav
  - Morning Birds Sound.wav
  - Creek Sound.wav

 • FXs

  - Fruity Parametric EQ
  - Fruity PanOmatic
  - Buzz Effect Adaptor
  - Fruity Flangus
  - Fruity Bass Boost
  - Fruity Reeverb
  - Fruity Compressor

:

2 Comments for this entry

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...