Get Adobe Flash player
M+Anthos

Η ευτυχία είναι παντού…!

by on Απρ.27, 2014, under Artwork, Status Cards

Η ευτυχία είναι παντού, είναι γύρω μας και την βρίσκει ο καθένας εκεί που ξέρει να ψάξει! Καμιά φορά δεν την βρίσκει καθόλου γιατί δεν ξέρει, όχι που να ψάξει, αλλά τι είναι ευτυχία! Μ.Χ.©

Ο πίνακας ζωγραφικής «Faded Happiness» είναι έργο του Monie Domer.

 - Monie Domer 'Faded Happiness'

ΕΥΤΥΧΙΑ
7 συμβουλές για να την αγγίξεις μόνο…!

«Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του»

… αναφέρεται ως επεξήγηση του όρου σε ελληνικό λεξικό. Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, στοιχεία που όταν χαθούν, χάνεται και η ευτυχία μαζί τους. Γιατί δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας!

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η ευτυχία έχει να κάνει με τις υλικές ανάγκες μας σε μικρό βαθμό και με τα επιτεύγματά μας στη ζωή. Θέσε ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα στον εαυτό σου όπως: «Τι είναι αυτό που θέλω από τη ζωή;

Διάβασε τώρα 7 συμβουλές και κόλπα για το πώς να αγγίξεις την ευτυχία.
Ευτυχία είναι αυτό που όλοι προσπαθούν να βρουν και να διατηρήσουν, ακόμη και όταν είναι τόσο αόριστη σαν λέξη. Κανείς δεν είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος όλη την ώρα, αλλά ορισμένα άτομα είναι σίγουρα πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα από άλλα.

1. Μην φοβάσαι την αποτυχία
Η αποτυχία, είναι ο κινητήριος μοχλός για να ξεκινήσεις να βάζεις πιο ψηλά τον πήχη σε θέματα που σε αφορούν και θέλεις να πετύχεις. Σου φαίνεται παράξενο αυτό που λέω; Δεν είναι! Όσοι πιστεύουν ότι οι αποτυχίες μας καταστρέφουν τη ζωή, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δηλαδή, με κάθε αποτυχία, δεν θα πρέπει να το βάζεις κάτω και να σταματάς να κυνηγάς τους στόχους σου. Να θυμάσαι, ότι η ζωή είναι μια απολαυστική πορεία, που πρέπει να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις συνεχώς.

2. Κάνε αυτό που νιώθεις και πες αυτό που σκέφτεσαι
Δείξε τα πραγματικά σου συναισθήματα και μην προσπαθείς συνεχώς να κρύβεις τις σκέψεις σου. Εάν κάτι δεν σου αρέσει και σε καταπιέζει και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το πεις, κάνε το πριν αρχίσει να φουντώνει μέσα σου και σε παρασύρει κι άλλο στην μιζέρια και την κακοκεφιά.

3. Δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος. Κατάλαβε το!
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο και οι πράξεις μας δεν είναι πανομοιότυπες. Προσπάθησε να καταλάβεις αυτή τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να διαπιστώσεις για ποιούς λόγους φέρονται με αυτό τον τρόπο. Η ευτυχία σε αυτή την περίπτωση, έχει να κάνει κυρίως με τις σχέσεις. Εάν δεν περνάς καλά με το ταίρι σου και δεν μπορείς να το εκφράσεις, προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει, πως θα ήταν προτιμότερο να μείνετε χωριστά και να αναζητήσει ο καθένας μια νέα σχέση.

4. Βάλε στόχους
Βάλε στόχους ξεκινώντας από τους μικρούς. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να χάσεις μερικά κιλά μέσα σε ένα μήνα, μην πεις ποτέ τη λέξει «πρέπει». Αυτό, θα καταλήξει να γίνει περισσότερο βάρος για σένα προκαλώντας σου άγχος που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο καλύτερος τρόπος, είναι ένα βήμα κάθε φορά. Με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικότητα, ο στόχος θα γίνει σιγά, σιγά πραγματικότητα χωρίς να πιέζεσαι! Βάζοντας λοιπόν μικρούς στόχους, η χαρά της εκπλήρωσης πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν απ” αυτούς!

5. Δες τα πράγματα από τη δική σου οπτική
Όλοι προσπαθούν να σε κάνουν να δεις τα πράγματα από τη δική τους οπτική. Για παράδειγμα, τα shows της τηλεόρασης (για μοντέλα), προσπαθούν να σε πείσουν πως αν έχεις τις τέλειες αναλογίες θα πας μπροστά. Οι ειδήσεις από την άλλη, για να πουλήσουν, θέλουν να σου δείξουν πως η κοινωνία που ζούμε, κάθε άλλο παρά ιδανική είναι. Θα πρέπει να καταλάβεις, πως ο κάθε άνθρωπος, τα βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική. Άλλη άποψη έχεις εσύ για ένα κοινωνικό, πολιτικό, αθλητικό κ.ο.κ. θέμα, άλλη άποψη έχει ένας φίλος σου κ.λ.π. Μάθε λοιπόν να ακούς τον εαυτό σου. Μέσα σου, έχεις έναν καλά κρυμμένο συναγερμό, που σε προειδοποιεί για τους κινδύνους και σου ψιθυρίζει, τι θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενο και ευτυχισμένο.

6. Μη βιάζεσαι να αλλάξεις
Όλοι βιάζονται να μεγαλώσουν ή θα ήταν πολύ καλό γι” αυτούς να γυρίσουν πάλι εκεί όπου ήταν. Για παράδειγμα, όταν πας σχολείο, θέλεις να τελειώσει γρήγορα και να τα ξεφορτωθείς όλα. Και όταν μεγαλώνεις και βλέπεις πως ζορίζεσαι, θέλεις να ξαναπάς σχολείο. Μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα. Με απλά λόγια, μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις γιατί αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως. Και όταν έχεις μεγαλώσει, φρόντισε να ζήσεις τη ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς και να θυμάσαι τα νεανικά σου χρόνια σαν παράδεισο!

7. Κάνε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου
Σταμάτα να σπαταλάς άσκοπα τον ελεύθερο χρόνο σου, σε πράγματα που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα όπως: το να πηγαίνεις καθημερινά για καφέ σε κάποιο συγκεκριμένο στέκι ή να κάνεις διάφορα άλλα πράγματα από συνήθεια και μόνο. Ξεκίνα τις αλλαγές στη ζωή σου. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί. Τι είναι αυτό; Να αθλείσαι, να ξεκινήσεις κάποια μαθήματα φωνητικής ή αυτοάμυνας; Η ζωή, μας προσφέρει άπειρες επιλογές και εμείς επαναπαυόμαστε σε ελάχιστες (2-3) σταθερές συνήθειες που μας βολεύουν. Κάνε τώρα την αυριανή σου μέρα ξεχωριστή και διαφορετική από την προηγούμενη και την επόμενη και θα δεις την τεράστια διαφορά στη ζωή σου.

Ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει την ευτυχία, αρκεί να βρει τι είναι αυτό που τον γεμίζει και να το κάνει πράξη!


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...