Get Adobe Flash player
M+Anthos

Archive for Ιανουαρίου, 2014

Δε σ’ αγαπώ!

by on Ιαν.28, 2014, under Artwork, Status Cards

“Δε σ’ αγαπώ”

του Πάμπλο Νερούδα 1904-1973
…για την αγάπη!
(η μετάφραση είναι αγνώστου)

Δε σ' αγαπώ!

Δε σ’ αγαπώ σαν να “σουν ρόδο αλατιού, τοπάζι,
σαΐτα από γαρούφαλα που τη φωτιά πληθαίνουν:
σ’ αγαπώ ως αγαπιούνται κάποια πράγματα σκούρα,
μυστικά, μέσ’ από την ψυχή και τον ίσκιο.

Σ’ αγαπώ καθώς κάποιο φυτό που δεν ανθίζει,
μα που μέσα του κρύβει το λουλουδόφως όλο,
και ζει απ’ τον έρωτά σου σκοτεινό στο κορμί μου
τ’ άρωμα που σφιγμένο μ’ ανέβηκε απ’ το χώμα.

Σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε,
σ’ αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια:
σ’ αγαπώ έτσι γιατί δεν ξέρω μ’ άλλον τρόπο,

παρά μ’ ετούτον όπου δεν είμαι μήτε είσαι,
που το χέρι σου πάνω μου το νιώθω σαν δικό μου
που όταν κοιμάμαι κλείνουν και τα δικά σου μάτια.

Δε σ’ αγαπώ (Πάμπλο Νερούδα)
(μετάφραση: άγνωστος)

Σχόλια κλειστά more...

Σάσα

by on Ιαν.27, 2014, under Πρόσωπα, Φωτογραφία

Επεξεργασία φωτογραφίας σε πορτρέτο έγχρωμο και ασπρόμαυρο (ελαφρώς η απόχρωση πάει προς «σελήνιο»).
ΣάσαΣάσα BW

Σχόλια κλειστά more...

Το παιχνίδι με τις πατάτες

by on Ιαν.26, 2014, under Artwork, Status Cards

Μια ιστορία για το μίσος και την αγάπη!

Ιστορία πατάτας

Μια δασκάλα έχει αποφασίσει να παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη της.

Λέει λοιπόν στα παιδιά, να φέρει το καθένα, μια πλαστική σακούλα, που θα περιέχει μέσα μερικές πατάτες. Σε κάθε πατάτα θα δώσει ένα όνομα από τα πρόσωπα που μισεί.

Έτσι, ο αριθμός των πατατών που κάθε παιδί θα βάλει στη σακούλα του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που μισεί.

Την άλλη μέρα κάθε παιδί, έφερε από μια σακούλα με πατάτες, με το όνομα των ανθρώπων που μισούσαν, γραμμένο σε κάθε πατάτα. Κάποια παιδιά είχαν δύο πατάτες μέσα στη σακούλα, άλλα τρεις, άλλα πέντε και άλλα περισσότερες. Η δασκάλα λέει μετά στα παιδιά, να κουβαλούν μαζί τους την πλαστική σακούλα με τις πατάτες, όπου και αν πηγαίνουν (ακόμη και στην τουαλέτα), για μερικές μέρες.

Ύστερα από αρκετές μέρες, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, λόγω της δυσάρεστης οσμής που άφηναν οι πατάτες οι οποίες άρχισαν να σαπίζουν. Άλλωστε, αυτοί που είχαν περισσότερες πατάτες στη σακούλα, έπρεπε να αντέξουν και το μεγαλύτερο βάρος τους. Κάποιες μέρες αργότερα, το παιχνίδι τελείωσε και τα παιδιά ανακουφίστηκαν και από την απαλλαγή τους από το βάρος αλλά και από τη δυσοσμία των χαλασμένων πατατών.

Η δασκάλα ρώτησε τα παιδιά: «Πώς αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;. Τα παιδιά, άρχισαν ομαδικά να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έπρεπε να κουβαλούν παντού μια τσάντα με πατάτες και μάλιστα χαλασμένες με άσχημη μυρωδιά, από κάποια στιγμή και μετά.

Στη συνέχεια, η δασκάλα τους αποκάλυψε το κρυμμένο νόημα πίσω από το παιχνίδι . «Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση όταν έχετε μίσος για κάποιον μέσα στην καρδιά σας. Η δυσωδία από το μίσος θα φωλιάσει στην ψυχή σας και θα το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε συνεχώς. Αν δεν μπορείτε να ανεχθείτε τη μυρωδιά των σάπιων πατατών για μερικές μόνο μέρες, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι να έχετε τη δυσωδία του μίσους στην ψυχή σας για μια ζωή;

Ηθικό Δίδαγμα: Προσπαθήστε να αποβάλλεται το μίσος που έχετε για τους άλλους και συγχωρέστε τους, ώστε να μην έχετε το βάρος στην καρδιά σας για μια ζωή.

Η αληθινή αγάπη δεν είναι ν’ αγαπάς ένα τέλειο, σημαντικό και δυνατό άτομο, αλλά να αγαπάς ένα ασήμαντο και με ελαττώματα πρόσωπο, δυνατά !!

Σχόλια κλειστά more...

Προσφέρω…

by on Ιαν.19, 2014, under Artwork, Status Cards

…είναι αρκετό αυτό όμως;

Προσφορά

Να προσφέρεις πάντα περισσότερα από όσα παίρνεις, ασχέτως αν αναγνωρίζεται ή όχι, αυτή είναι η μαγκιά, αρκεί που μέσα σου θα νιώθεις ελεύθερος και γεμάτος.
____________
- Νίκος Μπ.: Πολύ ουσιαστικά τα λόγια φίλε Μάνθο.
- Νίκος Χ.: Μάνο όταν η κατάθεση είναι μεγαλύτερη απ’ο την ανάληψη θα είσαι πλούσιος! Σε συναισθήματα,σε φίλους,σε σχέσεις αλλά και σε χρήματα.
- Σάσα Α.: Αν δίνεις επειδή ξέρεις ότι με κάποιο τρόπο θα σου επιστραφούν ίσως και περισσότερα δεν έχει για μένα καμία αξία η προσφορά…η μαγκιά που λέει είναι να δίνεις χωρίς να στο ζητάνε και να μην περιμένεις καμία ανταπόδοση… να σε γεμίζει απλά… το να δίνεις… τίποτα άλλο αγαπημένοι μου φίλοι Μάνθο και Νίκο!
- Νίκος Μπ.: Πολύ σωστά και χαίρομαι που το διάβασα. -Ξέρω ότι δεν εννοείς εμένα- Πράγματι, όταν δίνεις απ” αυτά που δεν σου φτάνουν, πρέπει κάτι να αγαλλιάζει μέσα σου. Δεν γίνεται διαφορετικά!
- Μάνθος Χ.: Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει υλικές και μόνο αξίες αλλά για την ευλογία της προσφοράς στους συνανθρώπους μας και σε άλλα πλάσματα της γης.
- Νίκος Χ.: Το πλούσιος το εννοώ σαν φυσική συνέπεια της πράξης σου. Είτε το θέλεις είτε όχι εάν καταθέτεις περισσότερα από αυτά που παίρνεις θα συμβεί αυτό ως φυσική συνέπεια. Εάν προσφέρεις τον χρόνο σου σε αυτούς που σε χρειάζονται,εάν δίνεις απλόχερα την βοήθεια σου σε αυτούς που σε έχουν ανάγκη, εάν προσφέρεις τις γνώσεις ή την ενεργεία σου με σκοπό να κάνεις την ζωή κάποιου ανθρώπου καλύτερη… τότε και μόνο που το κάνεις είναι πολύ σημαντικό.

Σχόλια κλειστά more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...